ANAKIZ PİLAVI(KASTAMONU)

Cevapla
MSB
Mesajlar: 2584
Kayıt: Pzr Tem 07, 2019 1:47 pm

ANAKIZ PİLAVI(KASTAMONU)

Mesaj: # 1057Mesaj MSB
Cum Eyl 13, 2019 9:49 pm

malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
5 su bardağı su
2 su bardağı başakbaşı bulgur
1 soğan
2 tatlı kaşığı tuz
90 gr tereyağı

Anakız pilavı (Kastamonu) Nasıl Yapılır
Mercimekleri yıkayıp süzün. Tencereye alıp 5 su bardağı suyla tam pişmeyecek şekilde haşlayın. Tencereyi ocaktan alın. 50 gr tereyağını tavada eritin. Kıyılmış soğanı ekleyip birkaç dakika kavurun. Kavrulmuş soğan, tuz ve başakbaşı bulgurunu mercimeğe ekleyin. Tuzla tatlandırın. Suyu kaynayana kadar hızlı ateşte kaynadıktan sonara ocağı kısarak kısık ateşte pilavı pişirin.


lezzet.com.tr



Cevapla

“PİLAV” sayfasına dön